Különvélemény

Orbán és Hitler hasonlósága

2015. június 30. 15:26 - KülönvéleményBlog

Az igazság a katonai felállásokról és a Magyar kormányról

Egyik nagyon kedves ismerősöm a napokban itthon tartózkodott katonai hivatásából, s meghökkentő dolgokat mondott el a helyzetekről, a katonai felvételek körülményeiről és arról, hogy amit a magyar népnek közzétesznek, korán sem közelíti meg az igazságot.

Forrásom szeretné egyenlőre, hogy nevét homály fedje, mert családja van és nem szeretné kockáztatni sem az ők sem saját maga biztonságát, azonban úgy gondolja, hogy ha van, aki megírja, akkor elmondja, amit ő lát, tapasztal, mert joga van tudni mindenkinek az igazságot. Én épp kéznél voltam.

A katonai felvételről. Mint mindenki nagyjából tisztában van azzal, hogy az embernek át kell esnie egy felvételin és vizsgálatokon, hogy katonának szegődhessen a hazáját védeni. Ezekkel a vizsgálatokkal, tesztekkel próbálják kiszűrni, hogy a pszichológiai alkalmatlan embereket, a nép biztonsága érdekében. (pszichopata hajlomok, agresszív kitörések, lelki terhelhetőség…stb.) Ez mind a normális eljárás részeihez tartoznak. Azonban a jelenlegi helyzet az, hogy a vizsgálatokon minimális a felülvizsgálat. Azaz majdnem mindenkit felvesznek. Továbbá olyan helyeken is, mint Miskolc, Szeged, Debrecen, ahol hivatalosan nincs katonai felvétel, mégis 11 ezer fős újonctáborok vannak és minden kiképzőközpont az elmúlt 1 évben telt létszámú. Mindeközben a hivatalos papírokon 1-2 ezer fő van feljegyezve, hogy kiképzésen vesznek részt. A tartalékos katonáknál is ugyan ez a helyzet, annyi különbséggel, hogy a papírra vetett adatok és számok mások.

Továbbá szeretnék bevezetni a kötelező katonai szolgálatot, amit alapjában véve én személy szerint nem tartanék rossz ötletnek, mert önfegyelmet, kitartást, akaratot, tiszteletet tanulnának kamaszok és fiatal felnőttek. Amik fogalma és jelentése – az alkalmazását már említeni se merem – sötét és tömör ködfelhő fedi, azonban a jelenlegi helyzetet tekintve, alapjában „jó ötlet” érzésem elúszik, mert a kormány nem a nép személyiségének fejlesztése miatt szeretné újra bevezetni, hanem önmaga bebetonozása és védelme érdekében.

S miért is akad hasonlóság Orbán és Hitler között e téren (is). Az adatok hamisítása – állampapírok és személyi bevallások, adatok, pénzügyi helyzet, hamis publikációk, rasszizmus gerjesztése…stb. – mind szintén szerepelnek Hitler tetteinek listáján, ugyan úgy, mint a katonaság, az oktatási rendszer és a történelem átírás, megváltoztatása. S már a most megfigyelhetők, ha valaki veszi a fáradtságot és kicsit is figyel a környezetére ezek változtatása, s az erre való törekvések és lépések.

De említhetném Vona Gábort, a jobbikos elnököt, aki a rasszizmust hirdeti, és Hitlerhez hasonló képeket készít, oszt meg és példázná munkásságát, továbbá a Betyár Sereget toborozza és buzdítja annak bővítését, ami állítólag a magyarok védelméért szükségszerű, miközben épp pont, hogy a magyar nép lecsökkentését, kickesedését, széthúzását eredményezi. Elvégre nekik ez a céljuk.

Nem vagyok történész, s nem is mélyedtem bele a történelembe igazán, csak órákon figyeltem, mert szerettem a történelem tanárom, s mindig is úgy gondoltam, hogy olyan szempontból értelmetlen leülnöm tanulnom, mert mindig a politikai helyzet írta/írja át és formálja a történelmi tanagyagot. Azonban szerintem, mint a legtöbb embernek, nekem is bevésődött az agyamba, már a szörnyűségek miatt is Hitler és az ő tettei, lépései. Feljebb már említettem a katonai intézkedéseket, de több olyan intézkedés és lépés történt, ami plusz tudás nélkül is felismerhetőek, s már már azonosak Hitler alapozási munkájával megtörhetetlen hatalma érdekében (oktatási rendszer megváltoztatása, rasszizmus szándékos gerjesztése, kiélezése, okmány, média és publikálásban való hamisítások, katonai törekvések, félelemkeltés).

orban-hitler-dzsongun-castro-sztalin.jpg

Egy különbség azonban akad: Orbán nem rendelkezik akkora intelligenciával és tudással, szétszórtan intézi ügyeit. Továbbá a mai világ mentalitás, s helyzetek sokkal kevésbé megvalósíthatóvá teszi az ő erőlködését. Gondolok itt az Európai unió által szabott feltételekre, szabályokra és elvárásokra, s globális méretekben gondolkodva a Magyarországra gyakorolt nyomásra. Egészen addig van igazán esélye a magyar népnek kitörni, s megtörni a kormány hatalmát, míg ezek az akadályok a kormány előtt állnak, s nem szigetelik el teljesen Magyarországot és annak lakosait. Akkor a nép, a nemzet hiába fog könyörögni Istenhez a megváltásért, hiába fog küzdeni, s a mostani problémákat vissza akarják majd kapni.

Az igazság az, hogy a háború után sem volt ennyire rossz helyzetben sem az ország, sem a nép, mert akkor azon volt az akkori kormány, hogy az országban élők, minél kevésbé érezzék mennyire rossz a helyzet, s több felőle is kapott az ország hiteleket, támogatást, még ha minimálisat is. Azonban most pont az elhatárolódásra törekednek, s nem a nép java érdekében, hanem önmaguk pénzelése érdekében. Ezen változtatni kell!

 

Csizmás Klaudia

komment
Címkék: Probléma

A bejegyzés trackback címe:

https://kulonvelemenyed.blog.hu/api/trackback/id/tr967585820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása