Különvélemény

A plakát programról...

2015. június 29. 19:01 - KülönvéleményBlog

Rengeteget utazom busszal, így számtalanszor látom a kormány által azt vallott „ bevándorlókkal szembeni belső védekezésért” kitett plakátokat. Ezzel a gesztussal csak egyetlen egy probléma van: valójában nem a bevándorlóknak szól, hanem a magyaroknak, megfélemlítési céllal.img-1659-jpg_exact679x453.jpg

 

A bevándorlók, akik aprócska kis országunkba érkeznek, magyarul vajnyi keveset nem tudnak, így a plakátokon szereplő szövegeket, felszólításokat nem értik. Azok akik, már évek óta itt élnek, és magyar állampolgárként, adóznak, kedves sárga csekkeket fizetnek, dolgoznak, és/vagy családot alapítottak, már réges régen nem bevándorlók, hanem magyarok. Azonban, ha valaki mégis úgy gondolja, hogy igenis idegenek, akik ellopják a munkahelyük, a megélhetésük… stb., miközben már itt tanultak, itt élnek és itt alapítottak családot, ilyen alapon a Magyarországon élők háromnegyedét is lehetne bevándorlóknak nyilvánítani, mert majdnem mindenkinek, de megmerem kockáztatni, hogy mindenkinek van legalább egy fő valamelyik ágáról, aki külföldön született és betelepült/beházasodott Magyarországra. Azonban, ha csak azt végig gondoljuk, hogy a török megszállás, majd később az német és orosz megszállás idején hány nőt erőszakoltak meg és az ebből született gyermekek, s azok, akik úgy döntöttek, hogy maradnak Magyarországon, s itt éltek/élnek, s ezek leszármazottjai is bevándorlók lennének? De mehetünk korábbra is, amikor királyaink direkt telepítettek be külföldről emberek, családokat, a magyar nép fenn maradása érdekében, s nem is volt olyan régen, hogy ne lehessen visszakeresni a családfán, akár nagyszülők segítségével, akár a Magyar Nemzeti Levéltárban. Vajon kiknek is szól és miről is szól ez a plakát mizéria?

 

Erre borzasztóan egyszerű a válasz. A magyaroknak. De az okot nyugodt szívvel vágom ketté. Az egyik oka, a félelemkeltés és fenntartás, hogy a hatalom ne csússzon ki a kezeik közül. A másik pedig, az erre papíron fordított összegek egymás közti elosztása és elkendőzése. Erre több ésszerűen magyarázható és megérthető ok mutat, villogóan fényes ujjakkal. Többek között az is, hogy az egészségügyi helyzet javítására még fele ennyi pénzt sem áldoztak, miközben mindenki tapasztalja mennyire is rossz a helyzet e téren is. Az oktatással ugyan ez a helyzet. A fidesz leginkább pénzmosásra használja az állam pénzeit, nem pedig annak fejlesztésére, s az életkörülmények javítására.

Az egyik legszomorítóbb tény számomra az, hogy a rengeteg átlátszó hazugságot, hamisítást, falakat, amiket felhúztak maguk köré, amikkel kinyomják az emberek szemét, mi, mint nép szó nélkül tűrjük ezt, s éhbérért dolgozunk, fülünk farkunk behúzzuk és várjuk, hogy valaki tegyen azért, hogy változás történjen, s csak tűrünk, tűrünk és tűrünk. Ez már régen nem normális. Változtatni kell! Önmagunk érdekében, hogy a mi életünk is jobb legyen, s ne kelljen külföldre költöznünk családostól, barátnőstől, azért, hogy legyen mit ennünk és normális körülmények között élhessünk, míg azok az emberek, akiknek ezért tenni kellene, az államnak befizetett pénzünkből veszik maguknak a cégeket, házakat, autókat, mennek nyaralni, s az otthonunkon, a hazánkon keresztül mossák tisztára.

A plakátozás, a trafikok, a hamis információ kiszivárogtatás, a hazudozás, a külföldi támogatások elvesztése… lassan már mindenünk elveszik, az életünk is, mert hiába dolgozunk, hiába küzdünk a megélhetésért, az ország túlnyomó többsége nyomorog, a másik része feketén keresi a pénzét, vagy a fidesz s*ggnyalója.

Változtatni kell!

Csizmás Klaudia

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kulonvelemenyed.blog.hu/api/trackback/id/tr617583672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása